Sfeerimpressie

Medische aandachtpunten


  • Voor de start van de eerste massagebehandeling wordt een korte intake gesprek gehouden.  U krijgt enkele vragen met betrekking tot uw medische en/of sportieve verleden gesteld. Er wordt u ook gevraagd wat voor u het doel van de behandeling is en wat U er hoopt mee te bereiken en of u momenteel bepaalde (pijn)klachten heeft.
  • Wanneer de masseuse twijfelt over een bestaande aandoening/blessure dan zullen wij geen massage uitvoeren  en u doorverwijzen naar een arts. Vervolgbehandelingen zijn mogelijk na uitdrukkelijke instemming van uw arts.
  • Bent u reeds in behandeling bij een arts, therapeut of specialist, dan is het verstandig  om aan de arts toestemming te laten geven voor massagebehandeling. Maak het in ieder geval bespreekbaar met de behandelende arts.
  • Slikt u medicatie? Geeft dit door aan de masseuse. Dit kan namelijk van invloed zijn op de massage en in enkele gevallen is een aanpassing van behandeling noodzakelijk, of kan de massage in het geheel niet doorgaan.
  • U kunt na de massage tijdelijk last krijgen van verergering van uw klachten, vermoeidheid en/of zwaar gevoel in uw lichaam. Het is daarom verstandig om direct na de massage intensieve inspanningen te vermijden. Na de massage laat het lichaam u zien wat er los gemaakt is, zoals bijvoorbeeld de reeds onderhuids aanwezige vermoeidheid. Door hier aandacht aan geven, bijvoorbeeld door rustig aan te doen of even te gaan liggen, blijft u langer bij het ervaren gevoel en dichter bij uzelf.
  • Er wordt u geadviseerd om na de massage meer water te drinken om vrijgemaakte afvalstoffen sneller af te voeren via uw nieren. 
  • Voor de covid 19 houden wij ons aan de regels die gelden en opgelegd worden door de RIVM en GGD, wij verwachten van onze klanten dezelfde